Četiri stvari koje treba da znate o kremi za podočnjake

Nega lica generalno govoreći postala je udarna tema u današnjem vremenu i svi šminkeri i svetski poznate javne ličnosti sada više pričaju o ovoj rutini nego o samim tehnikama šminkanja. Zašto je to tako?

Na lice, koje ima jako osetljivu kožu, nanosimo razne kozmetičke proizvode, ali je isto tokom dana izloženo i brojnim drugim spoljnim uticajima – vetru, suncu, hladnoću, prašini i tome slično.

Da bi naša koža mogla to da izdrži potrebno je da je negujemo i to nikako ne smemo zaboraviti. I ne bilo kakva nega, već odgovarajuća i pravovremena. Zato svi pričaju o tome, jer ako sada vodimo računa o tome šta na svoje lice stavljamo, naša koža će biti ,,poslušna“ i zdrava i u zrelijem dobu.

Jedan od vidljivih tragova na licu za koji se uzrok može naći u nekoliko stvari jesu podočnjaci, a danas su dostupne brojne kreme za područje oko očiju.

O čemu se radi?

Nega predela oko očiju sastavni je deo rutine o kojoj smo u uvodu pisali. Dakle, svako ko je dovoljno osvešćen i bar delimično informisan, treba da zna da je jednako važno negovati predeo oko očiju kao i ostatak kože lica. Za područje oko očiju postoji nekoliko vrsta krema sa različitom namenom.

Jedna od njih je i krema za podočnjake koju danas proizvode razni brendovi. Reč je o problemu koji se javlja češće u zrelijem dobu, obično kao posledica nedovoljnog sna, ali i uzroci mogu biti razni. Obično su opisivani kao tamne kesice ispod očiju, a mogu biti i otečeni. Dovoljno je da ovo pročitamo i da znamo kako to može negativno uticati na celokupan izgled.

Ovaj problem može se javiti kao posledica nesanice, ali i kao posledica hroničnog umora, zbog zapušenog nosa ili alergijskih reakcija, kao reakcija na sunce, ali se mogu javiti i kao odgovor na generalno lošiji životni stil i loše navike.

Kada treba da počnete da je koristite?

U zavisnosti od toga koji problem imate u ovom kontekstu, tako ćete započeti i lečenje. Kao što je već rečeno, uzroci ovog problema mogu biti razni, pa je najbolje reagovati u skladu sa tim. Dakle, kada se odredi uzrok, lako se i posledice saniraju.

Polemika oko toga kada treba početi sa primenom dugo se vodila, a većina eksperata iz ove oblasti saglasila se da je idealno vreme za početak u ranim dvadesetim godinama.

Author: Urednik