2 DOMAĆA RECEPTA ZA ČIŠĆENJE CRIJEVA: Izbacuju otrove i rješavaju problem zatvora, a 1 sastojak je ČISTO ZLATO

O blagodatima sjemena lana sve više se priča, zahvaljujući obilju korisnih sastojaka pomaže organizmu da se izbori sa virusoma, gljivicama, bakterijama… Lan povoljno djeluje na rad gastrointestinalnog trakta, stanje kože i genitourinarnog sistema.

Još jedan ogroman plus ove namirnica koja djeluje kao savršen čistač toksina iz organizma je što se može koristiti čak i kod gastrointestinalnih bolesti, respiratornih problema i alergija. Najbolje je kada se uzima preventivno, kako bi prečio pojavu bolesti probavnog trakta. (Tekst se nastavlja ispod)

Kako uzimati sjeme lana?

Postoji nekoliko recepata za upotrebu ove namirnice, možete ga koristiti u mlevenom obliku, bilo da ga sami sameljete ili kupite već ustitnjeno.

Za čišćenje crijeva

1 kašika grubo mljevenog sjemena lana se pomiješa sa 150 ml kefira sa niskim procentom masti ili nezaslađenim jogurtom. Pojedite 3 kašike pripremljene smjese pola sata prije doručka i tako u narednih deset dana. Primijenjujte ovaj tretman čišćenja svaka tri mjeseca. I, naravno, ne zaboravite da pijete najmanje 2 litre vode dnevno.

Kod problema sa zatvorom

U 250 ml hladne vode potopite 1 kašičicu grubo mljevenog sjemena lana. Kuhajte nekoliko minutaće nekoliko minuta.  i popijte prije spavanja. Možete i kašiku mljevenog lana da uveče poparite toplom vodom, pa ujutru zagrijte i popijte.

Ako ste na tretmanu čišćenja, imajte na umu da je neophodno da pijete više vode da bi ovaj tretman funkcionisao.

Author: Urednik