POJAVILA VAM SE KVRŽICA NA VRATU ILI IZA UHA: Onda OVO MORATE ZNATI, otklonite je sasvim prirodno!

Potkožne ciste na pojedinim dijelovima tijela su vrlo česta pojava. Ako i vi muku mučite s njima, saznajte šta možete da uradite, a da ne morate da idete “pod nož”

Kada im se na vratu, leđima ili iza uha pojavi kvržica, ljudi obično upadnu u paniku, plašeći se da je u pitanju nešto vrlo strašno. Ali, najčešće nije, pogotovo ako se cista pojavila na dijelovima tijela koji nisu blizu limfnih čvorova.

Ukoliko se ne sanira na vrijeme, kod ovih izraslina neophodna je hirurška intervencija, nakon koje na problematičnom mjestu ostaju ružni ožiljci.

Epidermoidne ciste nisu zabrinjavajuće, ali ako se desi da puknu ili se inficiraju, posjetite doktora.

Ipak, ako se odmah reaguje, moguće je izbjeći operaciju. Saznajte koji preparati iz prirode mogu da vam pomognu da se riješite kvržica:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odlično za borbu protiv cisti, štiti kožu od bakterija i sprječava razvoj infekcije. Nanesite sirće na područje i pokrijte gazom. Proces ponavljajte dnevno u toku 7 dana.

Maslačak

Jedna kašika maslačka pomiješana sa cvijetom dan i noć odlična je u borbi protiv infekcije. Stavite smjesu u ključalu vodu 45 minuta, a onda procijedite smjesu i pijte četiri puta dnevno u trajanju do 10 dana. Primijenite je direktno na cistu.

Aloja vera

Aloja vera se koristi kao umirujuće sredstvo za kožu. Možete staviti sok aloje direktno na kožu, a možete ga i piti.

Ricinusovo ulje

Stavite ricinusovo ulje direktno na koži prekrijte sa vrućom, mokrom krpom i ostavite da stoji preko noći.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Author: Urednik