ČAJ ZA ZDRAVLJE I VITKOST IMA ČAK 5 SASTOJAKA: Toliko je ukusan da ćete njime zamijeniti kafu

Tokom zimskih danas najbolje je da nađete čaj koji prija vašem tijelu 100%, a mi vam predlažemo stari čaj od 5 sastojaka za zdravlje i mršavljenje

Smatra se da ovaj čaj od 5 sastojaka zagrijava tijelo iznutra, sagorijeva masne naslage, ima svojstvo da vas zasiti i samim tim povoljno utiče na mršavljenje.

 

Evo šta sve sadrži:

Kurkuma

Ljekovita svojstva kurkume trenutno su prilično popularna. Jedinjenje kurkumina smanjuje upalu, bori se protiv raka i pomaže srcu da sačuva zdravlje.

Đumbir

Đumbir ublažava migrene, ima protivupalna svojstva i pomaže u borbi protiv raka.

Cimet

Ovaj začin snižava i reguliše šećer, liječi virusne infekcije poput prehlade, gripa i kašlja.

Kardamom

Ako želite da spriječite stvaranje krvnih ugrušaka, koristite kardamom. Ovaj začin održava zdravlje krvnih sudova, pospješuje cirkulaciju krvi, čisti bubrege.

Med

Med se također naziva i najzdravijom hranom na planeti. Daje čaju prijatan ukus i predstavlja izvor energije za tijelo, jača imuni sistem.

Sastojci: Pola kašike đumbira, pola kašike cimeta, 1/6 kašike kurkume, prstohvat kardamoma, 500 ml vode, 1 kašika meda.

Priprema: Uzmite 500 ml vode i pustite da vri na laganoj vatri. Kada voda provri dodajte đumbir i cimet. A zatim i kurkumu, karadmom i promiješajte. Pustite sve to da vri oko 5 do 10 minuta. Ostavite da se ohladi desetak minuta, a nakon toga procijedite čaj i zasladite medom.

Pijte ovaj čaj svako jutro i ostaćete zdarvi i vitki.

Author: Urednik