POJAVIO VAM SE OVAKAV CRVENI OSIP NA TIJELU, NE IGNORIŠTE: Evo šta on znači i KAKO GA SE RIJEŠITI

Nejina Arieta tvrdi da je izlječila ekcem na potpuno neobičan način

Dvadeseosmogodišnja Nejina otkrila je da je nakon upotreba brojnih lijekova i krema izlječila ekcem na potpuno prirodan način.

Mučila je muku sa suhom kožom i ekcemom više od deset godina. Stanje joj je bilo takvo da je ekcem zahvatio i kožu lica.

zena-podocnjaci-bore-lice

Kreme sa kortikosteriodima su učinile da nakon godina upotrebe postane alergična na sve i svašta, uključujući i na svoju odjeću. Noću je nosila rukavice na rukama kako se ne bi češala i pravila rane na atopičnoj koži.

– Još u drugoj godini života mi je ustanovljen atopijski dermatitis. Sjećam se da sam i kao mala nosila čarape na rukama koje su me sprečavale da se češem. Ekcem mi je zahvatio gotovo svaki dio kože, sem stopala.

akne-psorijaza-dermatitis-ekcem-crvenilo-u-vidu-leptira-1

Tokom 2018. godine uradila je alergo test koji je pokazao da je alergična na gotovo sve proizvode, ali i na sve spoljašnje i unutrašnje činioce.

– Odjednom sam bila alergična na avokado, brokoli, mačke, kučiće, drveće, travu, lješnike, mlijeko, jaja, mango, kokos, gluten, pečurke, penicilin, paradajz, špinat i soju.

Tada je odlučila da pronađe alternativnu metodu liječenja ekcema.

Najbolji savjet koji je dobila u grupama u kojima su ljudi koji se bore sa ekcemom je tuširanje jednom nedjeljno koje traje samo jedan minut. Cijela poenta je da dozvolite da koža stvara prirodne masnoće koje su s njene kože vremenom nestale usljed upotrebe krema s kortikosteroidima.

suha-koza-620x381

– Tuširam se jednom nedjeljno, vježbam mnogo kako bih izbacila toksine iz tijela, na veganskoj sam dijeti i ne jedem prerađenu hranu. Moja koža ponovo uči da proizvodi masnoće. Put oporavka nije lak, ali imajte na umu da vas tijelo neće izdati i da će se boriti da ponovo bude zdravo, poručila je ona.

tusiranje

Author: Urednik