ULJE OD BIJELOG LUKA RJEŠAVA VELIKE PROBLEME: A evo kako ga napraviti, recept za kojim svijet LUDI!

Bijeli luk je jedna od najmoćnijih namirnica, prirodni antibiotik, a mnogi kažu da je ulja od bijelog luka čudotvorno, a evo kako lako možete da ga pripremite.

Četiri čena izgnječenog bijelog luka ubacite direktno u tavu i dodajte 120ml maslinovog ulja. Pomiješajte sve zajedno i pazite da je bijeli luk ravnomjerno raspoređen po tavi.

 

Pržite na srednje jakoj vatri tri do pet minuta, povremeno miiješajući. Ne dozvolite da se ulje pregrije, kao ni da se bijeli luk preprži jer će onda ukus biti gorak. Kad završite, sve prebacite u staklenu teglu, i pustite da se sasvim ohladi prije nego što stavite poklopac.

 

Ulje može da stoji u frižideru do pet dana, a povremeno promućkajte teglicu da bi se ukusi pomiješali. Poslije pet dana, čak i ako niste iskoristili ulje, bacite ga. Obavezno ga držite u frižideru, nikako na sobnoj temperaturi.

Ovakvo ulje, kažu, odlično je u borbi protiv kandide ali i kožnih problema,kaže se u istraživanju koje je objavljeno u časopisu Journal of Nutrition. Za negu kože, ovo ulje nanesite na problematičan dio kože jednom dnevno.

 

Možete i da ga iskoristite kao prvu pomoć kod zubobolje – natopite vatu uljem i stavite na zub koji vas boli. Sastojak iz luka alicin djeluje protivupalno i pomaže u smanjenju bola.

Author: Urednik