ZOVE GA “ZLATO U TEGLI” – Svako jutro uzimala JEDNU KAŠIČICU ovog ELIKSIRA, ODUŠEVIO je efekat za par dana

Ukoliko osjećate pad energije, probajte da povratite energiju uz pomoć eliksira za koji smo recept pronašli na Instagram stranici.

Zovu ga “Zlato u tegli”.

Potrebno je:

  • teglica meda
  • 3 limuna i bijeli luk
  • 1 veća glavica

Bijeli luk sitno isjeckati, limun izrendati sa koricom i sve to umiješati u med. Sipati u teglicu, dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 7 dana na tamnom mjestu. Nakon toga napitak je spreman.

Uzimati jednu kašiku ujutru a može još i u toku dana. Kako želite. Vjerujte mi, koristeći ovo zlato u tegli osjećaćete se vitalnije, poletnije i zaboravićete šta je bolest – piše na profilu “Najbolja mamina kuhinja”.

Kombinacija bijeli luk i med protiv bakterijskih infekcija

Laboratorijske studije otkrivaju da je bijeli luk u kombinaciji sam vrstom meda tazma u stanju da zaustavi rast nekih vrsta bakterija. Kombinacija bijelog luka i meda usporila je ili zaustavila rast bakterija koje izazivaju bolesti i infekcije uključujući upalu pluća i neke oblike trovanja hranom. Druga laboratorijska studija pokazala je da je kombinacija soka od bijelog luka i meda bila u mogućnosti da eliminiše bakterijske infekcije koje se ne mogu liječiti antibiotskim lekovima. Potrebno je, ipak, više istraživanja kako bi se otkrilo da li na ovaj način med i bijeli luk mogu da djeluju i na ljudski organizam.

Author: Urednik