SUVO GROŽĐE ZA ČIŠĆENJE JETRE: Pravi je detoks majstor, ako se koristi ovako…

Voda sa suvim grožđem vam može pomoći da spriječite, ali takođe i otklonite mnoge zdravstvene probleme.
Pijenje vode s grožđicama je prastari lijek koji se koristi za liječenje najčešće problema sa jetrom.

Evo kako možete napraviti vodu od grožđica kod kuće i koje su prednosti svakodnevnog pijenja.

Evo i kako se sprema:

Bit će vam potrebno:

 • Voda
 • Grožđice
 • limun (opciono)

Priprema se na ovaj način:

Uzmite 2 šolje vode i 150 grama grožđica. U šerpu dodajte vodu i prokuvajte. Dodajte grožđice i ostavite da se namače preko noći. Ujutro ovu vodu procijedite i zagrijte na laganoj vatri.

Pijte ovu vodu ujutru na prazan stomak.

Dodajte limun u vodu ako želite da poboljšate njen ukus.

Pazite da ne pijete ništa sljedećih 30 minuta nakon što popijete ovu vodu. Pijte ga redovno za odlične rezultate.

Koji su zdravstveni benefiti ispijanja vode sa grožđicama

Nutricionistica Kavita Devgan izjavila je da voda sa grožđicama ima dobru količinu prisutnih antioksidanata. Dodavanje vode s limunom vodi s grožđicama dodatno će povećati zdravstveni kvocijent pića. Odličan je napitak za detoksikaciju.

 • Detoksikuje jetru

  Pijenje vode s grožđicama pomoći će vam da izbacite sve štetne toksine iz vašeg tijela. Ovaj napitak poboljšava biohemijski proces jetre i pomaže vam u čišćenju krvi. Lako detoksikuje vašu jetru.
 • Reguliše kiselinu u želucu

  Ako ste neko ko se suočava s problemom kiselosti, onda je pijenje vode s grožđicama odličan lijek za vas. Ova voda reguliše kiselinu u vašem želucu.
 • Jača imunitet

  Voda od grožđica ima antioksidanse koji pomažu u jačanju vašeg imunološkog sistema. Zbog širenja korona virusa, jako je važno poboljšati svoj imunitet. Učinite vodu s grožđicama dijelom svoje prehrane kako biste spriječili virus.
 • Održava zdravlje srca

  Voda od grožđica djeluje kao pročišćivač vaše krvi i pomaže u održavanju zdravlja srca. Eliminiše loš holesterol iz vašeg tijela i to pomaže u poboljšanju zdravlja vašeg srca.
 • Poboljšava rad crijeva

  Grožđice sadrže vlakna koja su odlična za vaš probavni sistem. Pijenje vode s grožđicama pomaže u poboljšanju probave.Također sprečava probavne probleme poput zatvora i probavne smetnje. Redovno pijenje ove vode pomaže u poboljšanju pražnjenja crijeva.
 • Pomaže u gubitku težine

  Pijenje vode s grožđicama ujutro također vam pomaže u mršavljenju. Grožđice su bogate fruktozom i glukozom koje vas održavaju energijom. Imaju i vlakna koja dugo održavaju osjećaj sitosti.
 • Sprečava nedostatak gvožđa
 • Pijenje ove vode je korisno za one koji imaju nedostatak gvožđa. Grožđe je bogato gvožđem i pomaže u povećanju opskrbe krvlju u tijelu. Sprečava anemiju.Poboljšava snagu kostijuGrožđice sadrže bor koji pomaže u formiranju kostiju. Grožđice takođe sadrže kalcijum koji je odličan za vaše kosti. Pijenje vode s grožđicama pomaže u poboljšanju snage kostiju.Sada kada znate nevjerovatne prednosti pijenja vode s grožđicama, svakako ih uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu.

Author: Urednik