NARODNI LIJEK ZA JAKE BOLOVE: Glavobolja i migrena nestaju kao rukom odnesene…

Recept za migrenu koji gotovo momentalno otklanja bol…

Svi pate od glavobolje i mladi i stari. Vrtoglavice, zujanje u ušima i nesnosne glavobolje nekima upropaste dan, a nekima i život. Za običnu glavobolju dovoljan je jedan analgetik ili hladna krpa na čelu, ali ako se stvari postanu ozbiljnije, može li priroda da pomogne?

Za običnu glavobolju:

Krompir:

Ovo je jedan od najstarijih recepata. Krompir presijecite na pola i njime trljajte predio oko slijepoočnica i čelo. Kada se osuši, glavobolja bi trebala da prestane.

Kafa i limun:

U šolju crne kafe iscijedite jedan limun. Popijte i čekajte da bol prestane. Ne bi trebalo dugo da traje.

Masaža uljem od mente i lavande:

Ulje jedne od ove dvije biljke smlačite i njime lagano masirajte nosnu kost i predio oko očiju. Ne bi škodilo ni da vam neko izmasira ramena, vrat i potiljak, što bi poboljšalo cirkulaciju i otklonilo bol.

Za migrenu:

Lijek od đumbira:

Ova biljka ima analgetsko dejstvo i brzo djeluje. Možete je koristiti na dva načina — kao čaj ili da koren ove biljke jednostavno grickate. Čaj se sprema tako što se 1/3 đumbira u prahu pomiješa sa čašom vode ili soka i pije više puta dnevno.

Riblje ulje:

Može da se koristi za masažu ili da se uzima u obliku kapsule. Daje odlične rezultate.

Led:

Lezite u tihu i zamračenu sobu i na čelo stavite što hladnije obloge. Na glavu navucite kapu ili je umotajte nekom maramom, peškirom.

Recept za migrenu koji gotovo momentalno otklanja bol:

Dvije kašičice himalajske soli (može da se nađe u bilo kojoj bolje snabdjevenoj prodavnici zdrave hrane), pomiješajte sa sokom dva limuna. U to dodate izrendanu koru limuna. Sve pomiješajte i dodajte dva decilitra vode. Dobro izmiješajte i popijte naiskap.

Izvor: net

Author: Urednik