ZA PAR SEKUNDI SKIDA SVE MRLJE SA STAKLA TUŠ KABINE: Treba vam 1 stvar – KAMENAC NESTAJE ZAUVIJEK

Donosimo najzanimljivije i najisplativije trikove za čišćenje koji će vam olakšati život!
Limun za fleke
Vjerovali ili ne, sok od limuna možete da koristite za čišćenje mrlja sa skoro svake površine, pa čak i plastike.
Orasi za drvene površine
Imate ogrebotinu na drvenom podu? Rasecite orah i lagano ga utisnite i razmažite po oštećenom mjestu, a ulja iz oraha će učiniti svoje.

Gumene rukavice za dlake kućnih ljubimaca

Ako imate kućnog ljubimca, znate i sami koliko muke zadaje čišćenje dlaka sa namještaja i podova. Sve što vam treba jeste gumena rukavica koju ćete staviti na ruku i preći preko površina gdje se nalaze dlake koje će se za rukavicu zalepiti.
Mrlje na vratima tuš kabine skida pena za brijanje
Nakon svakog tuširanja prijeti opasnost da će na staklenim (ili plastičnim) zidovima tuš kabine ostati fleke od sapuna, šampona i vode. Kako biste izbjegli nakupljanje prljavština, iskoristite penu za brijanje. Rasporedite je po površini i obrišite čistom krpom.
Ogrebotine na automobilu i lak za nokte
Ako ste ogrebali automobil, a nemate novca za lakiranje, pređite preko oštećene površine bezbojnim lakom za nokte kako biste zaštitili površinu od daljeg oštećenja do popravke.

Čudotvorni majonez
Mrlje od vode su česta pojava, ali na sreću vrlo se lako uklanjaju – sve što treba da uradite jeste da na mrlju stavite malo majoneza i suhom krpom sve obrišete.
Filter od kafe ili novine za kristalno čiste prozore
Poprskajte staklo rastvorom za čišćenje i obrišite čistim filterom za kafu ili novinama.
Čista mikrotalasna za nekoliko minuta
Kako biste očistili mikrotalasnu pećnicu besprjekorno, zagrijte u njoj vodu sa limunom i ostavite je da stoji tako 5 minuta. Svu prljavštinu ćete očistiti krpicom za minut!
Hljeb za fleke na zidu
Ako vas nerviraju otisci ruku ili prljavštine na zidovima, uzmite komad bijelog hljeba koji ste svakako planirali da bacite i njime to očistite. Oduševićete se rezultatom.

novi.ba

Author: Urednik