SEME NAJLEKOVITIJE BILJKE JE PRESUDNO ZA ZDRAVLJE ŽENA: Njegova upotreba leči najčešće probleme sa žlezdama

Lekovito sredstvo za česte ženske probleme dolazi iz prirode.

Ukoliko niste znali o kojoj biljci je reč, u pitanju je kopriva. Ona ima brojna lekovita svojstva, a njeno seme je posebno značajno. Što je biljka mlađa, to je njeno dejstvo jače – to se odnosi na lekovita medicinska svojstva.

Seme koprive su koristili naši preci ukoliko imaju problem sa anemijom, kako bi pročistili krv i kako bi se rešili bolova. Ona je naišla na široku primenu kod ljudi, a i pojedini lekari je preporučuju kao neprocnljiv lek iz prirode. Nju možemo koristiti kao celu biljku, samo njeno lišće, seme ili koren.

Mi ćemo se osvrnuti na to koliko je seme koprive blagotvorno. Ono jača imunitet, leči anemiju, urinarne infekcije, reguliše holesterol, odlično je za kosti i zube, jetru, pospešuje rad bubrega.

Seme koprive je posebno dobro za žene i probleme sa žlezdama.

Upotreba

Njabolje bi bilo da ga pomešate sa medom i tako konzumirate. Možete dodati i ceđeni sok od limuna i napraviti pravu bombu od leka. Nije lošeg ukusa, baš naprotiv. Uzmite jednu ili dve kašičice na dan, a pored pomenutih svojstava će vam podići i energiju i biće pravo blago za organizam

Izvor: Lepa&Srećna

Author: Urednik