Doktor Nenadić otkrio CAKU ZA BRZO SKIDANJE KILOGRAMA: Čorba od kupusa bez kalorija, možete jesti koliko hoćete (RECEPT)

Sigurno su vam bliske one situacije kada vam je hitno potrebno da smršate kako biste izgledali top. E pa, ako niste znali, kupus dijeta je pravi način da to i postignete.

Sam naziv dijete možda će vas asocirati na razna jela: kupus salatu, kiseli kupus, pa možda i sarmu. Ipak, tajni sastojak ove dijete je supa odnosno čorba od kupusa. Ukoliko do sada niste probali kupus u ovoj varijanti, onda je ovo prilika.

Kako djeluje dijeta sa kupusom?

Možete li zaista jesti i mršaviti i izgubiti 5 kilograma za 7 dana? U suštini možete, jer jedući supu od kupusa vi unosite jako malo kalorija. Sam kupus ima oko 23 kalorije na 100g . Pri tom ima oko 5,6 g ugljenih hidrata. Drugim rečima, koliko god da ga jedete, teško da ćete biti u stanju da pretjerate sa kalorijama.

Kupus i njegove zdravstvene prednosti

Kažu da je dijeta sa kupusom jedna o najstarijih dijeta za mršavljenje , a pronađeni su izvesni podaci i recepti ove supe koji potiču još iz prvog svjetskog rata. Možda u to vrijeme nije bila pravljena iz potreba da se smrša i smanji višak masnih naslaga, već više da se očuva zdravlje. Koliko je uopšte dobar kupus za zdravlje? Veoma.

Kako se sprema čorba od kupusa za brzi gubitak kilograma:

Potrebno je:

6 velikih strukova zelenog mladog luka (zimi može glavica lstarog luka ili praziluka)
2 paprike (babure)
jedna velika glavica svježeg kupusa
malo soli i bibera po želji
po želji dodati i začine.
Kupus usitniti na komade i staviti ga u odgovarajući lonac, te naliti vodom da ogrezne. Dodati ostale sastojke, a zatim kuhati na jakoj vatri 10 minuta. Potom smanjiti temperaturu i ostaviti da tiho vri dok kupus ne omekša.

Napomena: Ovu čorbu morate da jedete svakog dana i uvijek kada ste gladni. Jedite koliko god želite i koliko možete u bilo koje doba dana. Ova čorba nema kalorija i što je više jedete, brže ćete mršaviti. Ako biste samo nju jeli duže vrijeme, došlo bi do neuhranjenosti.

Kako jesti čorbu:

Prvi dan: Jedite sve voće osim banana, ali birajte ono sa manje šećera. Od ostalih namirnica, jedite samo ovu kupus čorbu i pijte vodu ili nezaslađene čajeve.

Drugi dan: Ovog dana jedite sve vrste povrća. Jedite sve po želji dok se ne najedete. Birajte zeleno povrće, a izbjegavajte kupus i kukuruz. Ovog dana za ručak sebe nagradite jednim velikim pečenim krompirom sa puterom. Ovog dana ne jedite voće.

Treći dan: Jedite voće i povrće, ali i čorbu od kupusa koliko god možete. Ne jedite ni krompir, ni banane.

Četvrti dan: Ovog dana pored kupus čorbe, jedite banane i pijte obrano mleko. U toku dana možete da pojedete 6 banana i pijte mlijeka koliko god želite, uz obaveznu kupus čorbu.

Peti dan: Govedina i paradajz. Možete da pojedete u toku dana između 350 i 600 grama goveđeg barenog mesa, šest svježih paradajza… Bilo bi dobro da tokom dana popijete i do 6 čaša vode, koja će obaviti detoksikaciju. Jedite i kupus čorbu, barem dvije porcije.

Ako se budete pridržavali ovih pravila, oslabiđete između 2,5 i 3,5 kg , a možda i više za nedjelju dana.

Author: Urednik