Brzo liječenje HERPESA NA USNAMA provjerenim sredstvima narodne medicine

Verovatno je svako od nas baremjednom u životu bio suočen sa ovom neprijatnom pojavom. Svrab, pojava mehurića, i na kraju korica koja posle puca – to su neprijatna iznenađenja koja nas očekuju kod herpesa. U glavi se odmah javlja pitanje: kako se toga otarasiti?

Herpes na usnama je bolest uzrokovana virusima. Dakle, brzo izlečenje možemo postići upotrebom medikamentoznih antivirusnih preparata, ili pomoću narodnih sredstava.

Brzo lečenje herpesa na usnama sredstvima narodne medicine:

1. Herpes možete izlečiti pomoću jednostavnog sredstva, koje poseduje svako domaćinstvo, kao što je soda bikarbona. Preporučuje se prokuvati 100 ml vode, dodati u nju 1 kafenu kašičicu sode, promešati i skloniti sa šporeta. U ovaj rastvor umakati tampone od vate i nekoliko puta dnevno stavljati na usne.

2. Brzo lečenje herpesa na usnama obezbeđuje i kuhinjska so. U tu svrhu manju količinu soli treba stavljti na zahvaćeno područje. Ponavljati nekoliko puta u toku dana.

3. Još jedan način borbe sa herpesom je ljuska od jajeta. Film, koji se nalazi na unutrašnjoj strani ljuske je odlično protivupalno sredstvo. Treba samo da odstranite ovu opnu i stavite je na bolno područje. Rezultat će vas obradovati.

4. Svi znamo o čudesnim svojstvima belog luka, koji se koristi kod različitih bolesti, te i herpes nije izuzetak. Beli luk je prirodno antivirusno sredstvo. 2 isitnjena čena belog luka treba promešati sa 1 kašikom pavlake, 1 kašikom brašna i 1 kašikom meda. Dobićete odličnu domaću mast protiv herpesa, kojom ćete mazati obolelo područje na usnama.

5. Eterično ulje jele ili ulje čajnog drveta (čajevac). Preporučuje se nanošenje na obolelo mesto na svaka 2 sata. Moguće je blago peckanje. Ali, već posle 2 dana zaboravićete na svoj problem.

6. Kapi propolisa odlično isušuju i dezinfikuju ranu. Treba obilno mazati herpes nekoliko puta, zatim namazati obolelo mesto kremom od kamilice ili nevenovim uljem, da se ne bi formirala korica. Posle 2-3 sata ponoviti proceduru. I tako 3-4 puta dnevno.

Izvor: uspesnazena.com

Author: Urednik