VIŠE OD LIJEKA: Jednostavan recept od prosa razbija KAMEN U BUBREGU

Obično proso je pristupačno, jednostavno i zaista čudesno sredstvo za liječenje bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomoglo da zaborave na probleme sa bubrezima. U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urotraktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pijesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i liječi cistitis, piše uspesnazena.com!

kamen-bubreg-proso

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrednost i ljekovita svojstva. Predlažem vam jedan zaista čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medecine za liječenje bubrega koji ce pomoći u čisćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pijeska i sitnog kamenja.

Recept uklanjanja kamena iz bubrega

  • Uveče, 1 cašu (200 gr ) prosa isperite u toploj vodi.
  • Naspite proso u veću teglu (od 3 litre) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći.
  • Ujutru ponovo promućkajte. Primjetićete bijelu mutnu tečnost u tegli. Ovo i jeste vaš lijek.
  • Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
  • Proso nemojte bacati. Skuhajte zdravu kasu i pojedite je za dorucak. (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta).

Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovaj odvar treba piti 10-15 dana.

pr2

Rezultat: poslije 10-15 dana kamen će se rastopiti i izaći će zajedno sa urinom, a bubrezi su očisćeni od pijeska, sluzi i kamenja. Eliminisana je upala, obnovljeno su tkivo bubrega i organa urinarnog trakta.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinećete zdravlju svojih bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbjeći potencijalne bolesti i čistićete ga na prirodni način.

Mješavina limuna i maslinovog ulja, koja se koristi za čišćenje jetre je takođe podstiče razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.

Izvor: uspesnazena

Author: Urednik