BINGO! Samo nekoliko gutljaja ovog napitka sagorjeće polovinu kalorija koje ste unijeli za ručak..

Kombinacija grejpfruta i meda najslađi je i najukusniji način da održite ljepotu i zdravlje, ali ne samo to. Ovaj napitak sagorijeva kalorije nevjerovatnom brzinom.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Osim vitamina C, grejpfrut sadrži i vitamine A, B, D, E, kalcijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe i fosfor. Grejpfrut ima i antibakterijska svojstva, a takođe sadrži antioksidante.

Potrebno vam je

– 1 grejpfrut
– 1 kašika meda

Oljuštite grejpfrut, isjecite ga na sitne komade i stavite u blender zajedno sa medom. Mješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Dobijeni napitak smanjiće nivo šećera u krvi. Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno smanjićete nivo lošeg holesterola 15%, a kada su u pitanju trigliceridi i do 27%. Ovaj napitak bogat je i licipenima, veliki borac je protiv toksina i štetnih materija u organizmu.

Samo nekoliko gutljaja napitka sa grejpfrutom i medom poslije obroka može da sagori polovinu kalorija koje ste uneli kroz taj obrok.

Međutim, grejpfrut može da poveca efekat nekih pilula. Ako uzimate bilo kakve terapije, trebalo bi da se konsultujete sa svojim ljekarom prije uzimanja ovog napitka. Takođe, trebalo bi da izbjegavajte grejpfrut i pića na bazi grejpfruta ako uzimate lijekove za snižavanje krvnog pritiska.

Author: Urednik