OMEKŠVAČ ZA VEŠ IMA JOŠ 1 KORISNU NAMJENU: Ali ne baš svaki, EVO NA ŠTA TREBATE PAZITI

Iako možda niste razmišljali o tome, ali omekšivači rublja mogu biti veoma korisni i kod pranja podova u vašem domu.

Omekšivač za rublje nije jedno od sredstava u kućanstvu koje doživljavamo multifunkcionalno, kao naprimjer ocat, ali mogu to biti.

Razbijte svoju rutinu čišćenja i operite koji put podove s omekšivačem – rezultat će biti vidljivo čišći podovi. Umjesto uobičajenog sredstva za pranje podova, jednostavno u kantu s vodom ulijte čep omekšivača, prenosi Housedigest.

Zašto je omekšivač učinkovit pri čišćenju podova?
Odgovor leži u njegovim svojstvima. Ista svojstva koja ga čine korisnim za odjeću također se mogu koristiti na inovativne načine u cijelom domu, od čišćenja pa do pružanja osvježavajućih mirisa u raznim prostorijama.  Omekšivači se obično koriste za omekšavanje odjeće i davanje dugotrajnog ugodnog mirisa tkaninama. Djeluje tako da zaštite površinu tekstila kako bi ostao gladak i kako bi se spriječilo nakupljanje statičkog elektriciteta. Korištenje omekšivača za pranje podova može biti isplativo, a to je proizvod koji se vjerojatno već nalazi u vašem kućanstvu. Ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu, samo vašu uobičajenu krpu, kantu i malo tople vode. Dodatan plus je njegova primijenjivost kod različitih vrsta podova.

podovi

Koji omekšivač odabrati?
Kada koristite omekšivač za rublje za čišćenje podova, robna marka proizvoda nije ključan čimbenik koji treba uzeti u obzir. Za razliku od odabira omekšivača za vaše rublje – gdje možda preferirate određenu marku zbog specifičnog mirisa ili svojstava omekšavanja – zahtjevi za čišćenje podova su sasvim drugačiji. Pokušajte koristiti omekšivač s tekućom formulacijom za lakše miješanje s vodom.

Miris je još jedan važan aspekt koji treba imati na umu. Omekšivač s jakim mirisom mogao bi biti preintenzivan i umjesto suptilnog mirisa mogao bi previše dominirati u prostoru. Stoga bi omekšivač s blažim i suptilnijim mirisom ili čak bez mirisa mogao biti prikladniji. Također pipazite na omekšivače koji sadrže previše raznih aditiva. Iako bi mogli biti korisni za vašu odjeću, potencijalno bi mogli ostaviti talog na podovima ili ih učiniti preskliskima.

Author: Urednik