Deda Božo je preživio DVA RAKA i sad je ZDRAV KO DREN! Ovo je njegova priča (RECEPT) (VIDEO)

Iako su mu ljekari davali male šanse da preživi, Božo je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, sa malo nade za oporavak, informisao se o karakteru bolesti i načinu liječenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lijekove

Bozo-Kojovic002-620x350

Nakon decenije borbe za život i operacija čak dva kancera, prvo na grlu, a kasnije na plućima, Božo Kojović iz sela Gorice u Vraneškoj dolini, konačno može da odahne.

“Ljekari kažu da je bolest pobijeđena”, kaže on.

Iskustva sa opakom bolešću, koje bi se moglo smjestiti u nekoliko života, ovaj 62-godišnji Bjelopoljac nerado se sjeća. “Bio sam totalno iznemogao, izmršavio… Danima su u mojoj kući znali da budu doktori…”

Iako su mu ljekari davali male šanse da preživi, Božo je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, sa malo nade za oporavak, informisao se o karakteru bolesti i načinu liječenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lijekove.

“Sve smo radili da mu olakšamo bolest, da mu pomognemo. Što sam god čula, spremala sam, pokušavala na sve načine da ga izvučemo iz smrti…”, kaže njegova supruga Bosiljka.

Božo je promijenio i način ishrane – odbacio je cigarete i alkohol, a vodu za piće zamijenio je surutkom i čajevima. Uz propisane lijekove, koristio je mlade cvjetove od jele, i med od maslačka.

Recept za lijek od kojeg se Božo oporavio i počeo da radi nije tajna, kaže njegova supruga.

“Korijen od maslačka se iščupa, maslačka ima pored svake kuće, samo treba paziti kad se čupa da se čitav korijen iščupa, da iz njega ne istoče ljekoviti sokovi. Na četiri litra vode stavim šaku korijena, to se zagrije do ključanja, minut samo. Ostavi se da odstoji desetak minuta i procijedi. Po jednu kašiku meda u to i pije se”, rekla je Bosiljka.

A svima koji obole od ove opake bolesti, Božo poručuje da slušaju savjete doktora, ali i da uzimaju prirodne ljekove.

Pogledajte video:

Izvor: vijesti

Author: Urednik