Pila jabukovo sirće 2 nedelje na ovaj način:Izlečila artritis, nema bolove.

Pila jabukovo sirće 2 nedelje na ovaj način:Izlečila artritis, nema bolove.

Linda Faulkner je 50-godišnja Britanska kojoj je 2006. godine dijagnostikovan artritis. Bol je prvo počela osjećati u šakama, a ubrzo se preselila na područje leđa i vrata te je njezino stanje iz dana u dan postajalo sve lošije. Kako bi ublažila tegobe bolnih zglobova, isprobala je bezbroj tretmana.

Probala je sve, od dodataka za jačanje zglobova, poput kondroitina, glukozamina i kolagena, pa sve do opasnih steroida i lekova protiv bolova. Nijedan tretman niti lijek nisu joj pomogli dugoročno. Nakon kratkotrajnog olakšanja bolovi u zglobovima bi se stalno vraćali. A onda je jednog dana saznala za priču o Sari Gal, koja je izliječila artritis koristeći napitak od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila je i sama da to proba, pa je jabukovo sirće konačno spasilo od bolova.

Jabukovo sirće za zdravlje zglobova

Već se vijekovima zna da sirće ima brojne pozitivne faktore na cjelokupno ljudsko zdravlje. Između ostaloga jabukovo sirće se pokazao kao odlično sredstvo koje čuva zdravlje zglobova i kostiju. Napitak od jabukovog sirćeta i meda izvrsna je kombinacija koja liječi artritis. Obe namirnice povećavaju pokretljivost organizma, štite zglobove i kosti od propadanja te sprečavaju upale.

Author: Urednik