Evo kako MASAŽOM PRSTIJU možete ublažiti bolove u tijelu, grlobolju, kašalj, gripu i prehladu (VIDEO)

Odvojite li samo malo vremena u danu za drevnu vještinu akupresure, brzo ćete otkriti da njome možete ublažiti stres te spriječiti i ublažiti brojne tegobe, pa i gripu i prehladu.

Donosimo vam stoga nekoliko savjeta kako pritiskom na određeno područje ruku možete ublažiti grlobolju, kašalj, naporno curenje iz nosa te bolove u cijelom tijelu.

Za razliku od akupunkture, gdje je iglom potrebno točno pogoditi određenu točku, akupresura omogućuje masiranje cijele površine, što djeluje stimulativno na cijelo tijelo.

Prije početka: opustite se

Prije nego što ćete započeti sa samomasažom, udobno se smjestite u stolac ili naslonjač. Ne križajte noge.  Ravnomjerno dišite.

Dobro zagrijte dlanove, trljajući ih jedan o drugi oko 1 minutu, kako bi se energizirali i postali osjetljiviji na vanjske podražaje.

Jednom rukom uhvatite suprotni dlan i položite ruke na bedra. Počnite stimulirati željenu akupunkturnu točku.

Osjetite li bol tijekom masaže, ne zaboravite polagano i duboko udisati i izdisati.

Koje područje prstiju masirati?

Prehlada:

Masirajte prvi članak od vrha palca, za stimulaciju nosa i ždrijela. Ova vrsta masaže ublažava probleme s disanjem i gutanjem, začepljeni nos, kašalj.

Grlobolja (faringitis i laringitis):

Stimulirajte donji dio palca, za ublažavanje upale grla, otežano gutanje, promuklost i druge tegobe.

Bolovi u sinusima i sinusitis:

Točke koje odgovaraju sinusnim šupljinama nalaze se na vrhovima sva četiri prsta, osim palca. Masirajte ih što bliže vrhovima noktiju. Ublažava bolove u sinusima, glavobolju, vrtoglavicu, osjećaj pritiska u glavi, začepljen nos i otežano disanje te potiče izlučivanje sekreta.

Gripa:

Primijenite pritisak na jagodicama svih prstiju. Ublažava bolove u mišićima i cijelom tijelu, opušta i umiruje. Za dodatni učinak, blago promasirajte nježnu kožu između prstiju, jer time potičete bolji rad limfnog sustava. Potaknut ćete eliminaciju viška tekućine i štetnih tvari iz organizma.

Kako tijelu pomažete akupresurom?

Akupresurom na organizam djelujete:

Preventivno:

Redovitim pritiskanjem glavnih akupunkturnih točaka održavate dobro zdravlje i sprječavate razvoj bolesti,

Dijagnostički:

Velika nelagoda ili bol na mjestu pritiska može signalizirati drugi problem, vezan uz funkcioniranje određenog organa,

Terapijski:

Sustavnom i redovitom stimulacijom možete vratiti izgubljeno zdravlje.

Prvi blagotvorni učinak akupresure je uklanjanje napetosti, jer pritisak određenih točaka izravno utječe na opuštanje i ponovno uspostavljanje tjelesne ravnoteže.

Opće stanje organizma brzo se poboljšava jer masažni pokreti potiču bolju cirkulaciju i protok kisika u krvi.

Tako stimuliraju stvaranje limfe koja regulira izbacivanje štetnih tvari iz organizma te utječu na stvaranje prijeko potrebnih stanica imunološkog sustava.

Primjena akupresure potiče i lučenje tvari u tijelu koje ublažavaju pojavu boli. Također, njome se razbijaju blokade u protoku životne energije i organizam počinje djelovati samoiscjeljujuće.

Zato u svom dnevnom ritmu svakako pronađite vremena za samomasažu, jednostavnu, jeftinu i svima dostupnu metodu na kojoj će vam organizam biti zahvalan.

Pogledajte video:

Izvor: atma.hr

Author: Urednik