POČELA JE SEZONA KOMARACA I MUHA, A JOŠ UVIJEK NE ZNATE KAKO DA IH SE RIJEŠITE? Napravite svijeću koja ih tjera, i to za samo 20 dinara (VIDEO)

Komarci, mušice i drugi dosadnjakovići će od sada za vas biti prošlost. Ako napravite ovu svijeću zaboravićete kada ste sreli posljednjeg.

Eterično ulje citronele, dobija se od limunove trave, koju komarci jednostavno mrze, pa možete da iskoristite tu činjenicu i da ulepšate sebi život, dok sedite u kući, na terasi ili u dvorištu, piše 24 sata.

Ovde su uputstva kako sami da napravite sveću za teranje komaraca. Osim toga, lepo će izgledati dok gori i ispuštaće miris, za koji kažu da deluje relaksirajuće.

Miris citronele ne vole ni muve, mušice i slična bića, a beže i od ulja eukaliptusa.

Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovu čudotvornu sveću:

– vosak – možete iskoristiti staru svijeću ili ga možete kupiti;

– eterično ulje citronele;

– eterično ulje eukaliptusa;

– 2 drvena štapića;

– metalna ili staklena posudica u kojoj će biti sveća;

– fitilj;

– lepljiva traka.

Neke od ovih sastojaka svi imate u kući, a neke kupujete u većim količinama, od kojih možete da napravite toliko sveća, da će vas jedna izaći manje od 20 di0nara.

Uputstvo:

Stavite fitilj u posudu, tako da ga drveni štapići drže odozgo, a donji dio zalepite trakicom za dno posude. Štapiće stavite horizontalno na posudu i fitilj pričvrstite tako da stoji u sredini, da se ne bi pomjerao dok kasnije sipate smjesu voska i eteričnog ulja.

Vosak otopite na pari na srednjoj temperaturi. Kada se otopi, pomiješajte ga sa 10 do 13 kapi eteričnog ulja citronele i sa 5 do 8 kapi ulja od eukaliptusa. Ovo je mjera za svijeće srednje veličine.

Polako sipajte smjesu u staklenu posudu i pazite da se fitilj ne pomjeri. Ostavite nekoliko sati da se stvrdne, pa izvadite štapiće koji drže fitilj. I to je to!

Pogledajte još jedan od načina kako da napravite svijeću, ali za ove protiv komaraca preporučujemo manje kalupe da biste ih imali dovoljno za raspoređivanje po različitim mjestima.

 

Author: Urednik