Iskusni baštovani posipaju ovaj prah oko paradajza! EFEKAT VIDLJIV VEĆ NAKON 2 DANA

Dakle, kako je sve toplije, mi se više posvećujemo sađenju cvijeća ili postavljanju temelja za bogate žetve voća i povrća iz bašte. Kod nekih sorti, posebno kod paradajza, to ne funkcioniše uvijek kako treba. Tu je, naravno, dobrodošla pomoć sa interneta. Evo nekoliko jednostavnih koraka za vas, tako da se možete nadati bogatoj berbi paradajza.

Pospite sodu bikarbonu po zemlji

Soda bikarbona je neka vrsta tajnog oružja koja osigurava da paradajz raste dobro! Kada je biljka porasla oko 2,5 cm, 4 kašičice treba posuti oko biljke, ali vodite računa da ne dohvati biljku. Već nakon dva dana vidjećete promjene jer se zemlja alkalizuje. Proces možete ponoviti neko vrijeme preij same berbe. Soda bikarbona je ta koja će smanjiti kiselost zemljišta i da paradajz bude ukusniji.

Kako se riješiti ptica koje jedu paradajz?

Ne znamo samo mi ljudi da je paradajz stvarno ukusan. Čak i ptice u našim baštama to znaju odlično. Da biste ih spriječili da jedu paradajz ostavite posudu sa vodom pored same biljke. Tako će ptice moći da ugase žeđ, bez potrebe da pribjegavaju zrelim plodovima i tako će ostati više za vas.

Posadite prezreo paradajz ponovo

Još jedna sjajna ideja je da posadite prezreo paradajz. Da, stvarno radi! Prije nego što bacite ovakav paradajz, trebalo bi da ga koristite za nešto praktičnije. Isijecite paradajz na kriške i stavite ga u zemlju u saksiju. Nakon toga dodajte malo zemlje na sam vrh. Trebaće mu sporadično 1-2 nedjelje da ponovo poraste, a nakon toga ga možete presaditi.

Author: Urednik