SPRJEČAVAJU RAK U KORIJENU: Ove namirnice su bolje od lijekova, počnite ih jesti što prije!

Razne vrste tumora se mogu uspješno liječiti ukoliko se otkriju na samom početku. Zbog toga je od velike važnosti odlazak liječniku kod primjećivanja prvih simptoma, kao i redovit liječnički, ali i samopregledi.

Postoje namirnice koje sadrže brojne vitamine i minerale koji mogu ojačati organizam i smanjiti rizik za razvoj ove opake bolesti.

Ove namirnice možete kupiti u bilo kom marketu a mogu nas sačuvati od daljeg razvoja raka:

1. Avokado

Tajno oružje avokada je glutation koji snažno djeluje u borbi protiv ćelija raka koji okupiraju cijelo tijelo i sprečava da telijo abzorbira masti.

2. Brokoli

Brokoli je koristan u borbi protiv raka debelog crijeva. Zeleno povrće također oslobađa jedinstveno sredstvo za borbu protiv raka koji pretvara estrogen i produktivni estrogen, koji će smanjiti rizik od raka.

3. Mrkva

Odlična je borbi protiv raka dojke, bešike, pluća, jezika, stomaka i prostate.

4. Čili i jalapeno papričice

Ljekari tvrde da ove vrste papričica čine čuda u borbi protiv raka. Iako vjerovatno mislite da vaše tijelo gori kada pojedete samo jednu papričicu, one su jako zdrave.

5. Karfiol, kelj, prokelj i kupus

Ova vojska povrća je izuzetno korisna u borbi protiv nekih vrsta raka, a posebno protiv raka prostate. Takođe srečavaju da se rak širi ukoliko ga već imate.

Author: Urednik