Lijek protiv bronhitisa i kašlja, sve što vam treba je list kupusa i med

Lijek protiv bronhitisa i kašlja, sve što vam treba je list kupusa i med. Vrlo djelotvoran i lak za pripremu.

Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe s kašljem je list kupusa sa medom. To je zaista “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

Za ovo liječenje ne postoji ograničenja po pitanju dobi. Podjednako je učinkovit, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.

Da biste započeli liječenje, bit će vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Evo što trebate učiniti:

Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postat će topao i mekan. Zatim jednu stranu namažite medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska vrećica i umotava se šalom ili ručnikom. Procedura se provodi prije spavanja.

Ako je kašalj jak, bit će potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža se prebriše vlažnom krpom, ili se ispire mjesto gdje je bio oblog, i sve što je on izvukao.

Ako je bronhitis u začetku, rezultat ce biti vidljiv već nakon prve procedure. Liječenje se provodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.

Aktivni sastojci meda i kupusa, a također i toplina, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati s toplim ricinusovim uljem.

Izvor: novi zivot

Author: Urednik