Hidrogen protiv nepoželjnih dlačica na licu. Efikasno!

Još je Kleopatra zagovarala odsustvo dlačica. Koristila je depilaciju voskom za uklanjanje neželjenih dlaka. Mnogi su, i dan-danas, u potrazi za odgovorom kako ukloniti dlake sa nežne kože lica.

Postoje različiti prirodni načini za rešavanje ovog problema.

U poslednje vreme, sve više žena koristi hidrogen peroksid da bi se oslobodile nepoželjnih dlačica na licu (i telu).  Mnogima je poznato da hidrogen, ne samo da posvetljuje, nego deluje i kao odličan „depilator“ za eliminisanje dlaka.

Ako iznad gornje usne, na bradi, ili čak i na obrazima kod žene rastu dlake (a pritom su i tamne) koje izazivaju nezadovoljstvo, ovde pomaže hidrogen.

Sam postupak nije komplikovan

Hidrogen protiv nepoželjnih dlačica na licu

Jednostavno pokvasiti vatni tupfer u 3 %-om rastvoru hidrogena (prodaje se u svim apotekama) i po 5 minuta dnevno nežno prelaziti preko problematičnih delova na licu.

Za nekoliko dana dlačice će posvetliti, zatim će početi da se lome, i na kraju, postaće gotovo nevidljive.

Postoji i druga varijanta  korišćenja hidrogena.

Možete napraviti posvetljujuću smesu, tako je bolje za kožu:

Uzmite penu za brijanje i promešajte je sa hidrogenom u odnosu 1:1. Na 20 minuta smesu nanesite na problematičnu zonu.

Zatim, isperite i nanesite hidratantnu kremu. Za bolji i brži učinak, možete koristiti rastvor 6%-og hidrogena.

Hidrogen peroksid ispočetka posvetljuje dlačice, čini ih slabijim i jedva primetnim, da bi, na kraju, nestale u  potpunosti.

Uz njegovu pomoć možete uklanjati dlake na licu i telu, ali treba da znate da njihov nestanak neće ići tako  brzo, moraćete imati više strpljenja, biće potrebno duže vremena, ali rezultat, svakako, neće izostati.

Author: Urednik