PRIRODNI LIJEKOVI PROTIV PARAZITA: Sve o čišćenju tijela od opasnih infekcija crijeva

Detoks dijeta i prirodni preparati mogu biti dopuna terapiji protiv parazita.

Paraziti su mikroorganizmi koji inficiraju telo domaćina i uspevaju da prežive baš zahvaljujući njemu. Neki ne izazivaju nikakve simptome, ali drugi mogu da dovedu do ozbiljnih bolesti i neophodno je čišćenje.Među najčešćim infekcijama kod ljudi spominju se toksoplazmoze, gardijaze, kriptopsoriodoze. Simptomi su, obično, bol u stomaku praćen grčevima, mučnina, povraćanje i dehidratacija. Pacijent može imati i simptome slične gripu, ali i dijareju, gasove, visoku temperaturu i promene na koži u vidu crvenila i osipa.

Infekcija parazitima se najčešće otkriva analizom uzorka stolice, možda ponovljenom više puta. Neke infekcije parazitima mogu nestati same od sebe, naročito kod osoba sa jakim imunim sistemom.

Uz lekove koje prepisuje doktor, mnogi posežu i za prirodnim sredstvima kao što su ulje divljeg origana, propolis, i ekstrakt semena grožđa, a detoks tretmani mogu da potraju između dve nedelje i mesec dana. Za to vreme treba prilagoditi i dijetu, tako da u njoj budu što češće zastupljeni beli luk, med i semenke bundeve.Nipošto ne treba piti vodu iz neproverenih izvora niti jesti nedovoljno oprano voće i povrće, a pri kupovini hrane na ulici treba biti izuzetno oprezan,piše Lepaisrećna,

Author: Urednik