5 najboljih čajeva za mršanje: Pomažu u skidanje masnih naslaga sa stomaka

Pomoć iz prirode u borbi protiv viška kilograma! Ovi čajevi sadrže antioksidanse, odlični su za detoksikaciju i sagorijevanje masnih ćelija…

Čajevi su najmoćniji prirodni lijek za razne tegobe, a mnogi od njih imaju prelijep ukus i svaka šoljica predstavlja savršen užitak, piše “Lovesensa“.

Pored ukusa i uživanja, nauka je potvrdila da određene vrste čajeva mogu pomoći da brže izgubimo višak kilograma, postanemo vitkiji i zdraviji…

Jedan od vodećih čajeva za mršavljenje je zeleni čaj koji je bogat katehinom, antioksidansom koji ubrzava metabolizam i podstiče topljenje masnih naslaga, a sličan efekat ima i matcha čaj.

Pu erh je jedna od najstarijih vrsta čajeva u Kini i pripada grupi crnih čajeva. Uglavnom se pije nakon obroka, a istraživanja su pokazala da reguliše nivo šećera i masnoće u krvi što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv gojaznosti.

Crni čaj je bogat antiokisdansima, a istraživanje sprovedeno na 111 ljudi dokazalo je da ukoliko svakog dana pijemo 3 šoljice crnog čaja, uspijet ćemo da smršamo i smanjimo obim struka.

Oolong čaj je karakterističan po specifičnom slatkastom ukusu, ali i po tome što je prirodni sagorijevač masti. Ako svakog dana pijete oolong čaj, istraživanja pokazuju da su rezultati vidljivi nakon 6 sedmica.

Posljednji, ali ne manje vrijedan je bijeli čaj za koji je dokazano da podstiče razgradnju masnih ćelija i spriječava stvaranje novih.

Od raznih čajeva mogu se praviti i različite biljne mješavine za mršavljenje. Ali, čajevi su samo naši moćni pomagači, pa ne zaboravite da je za uspješan proces mršavljenja neophodno promijeniti ishranu i redovno vježbati ili se baviti nekom drugom fizičkom aktivnošću.

Napomena: Konsultujte se sa ljekarom o dozvoljenim dozama čajeva!

Author: Urednik