Najdjelotvorniji prirodni sok za eliminisanje celulita

Celulit nije akumulacija toksina u organizmu i on se ne javlja zbog loše cirkulacije (što je uvriježeno mišljenje); celulit je zapravo mast koja je “pritisnuta” na vertikalno vezivno tkivo u butinama i kukovima te zbog toga i dolazi do spornih ispupčenja i rupica na koži.

PHOTO: flickr/Troy Fish

PHOTO: flickr/Troy Fish

Postoje četiri razloga zbog kojih se to i dešava: ishrana, stil života, hormonske promjene i nasljedni faktor. Celulit se ne pojavljuje u određenoj životnoj dobi što znači da se može pojaviti kod djevojaka i žena svih uzrasta (čak i kod tinejdžerki).

Kako biste spriječili pojavljivanje celulita ili ga eliminisali nakon što se pojavi, konzumirajte sljedeći napitak.

Sastojci

– jedan veliki grejpfrut
– dvije narandže
– četvrtina limuna
– komad đumbira veličine 1.30 cm.

Priprema je veoma jednostavna: napravite sok od pomenutih sastojaka i uživajte (iscijedite citruse, a đumbir narendajte u sok ili ga samo ubacite u belnder, zajedno sa sokom i izmiksajte). Soku možete dodati i nasječenu limetu, ali nije neophodno. Cijela količina soka se pije odjednom, najbolje ujutro.

Ovaj napitak poboljšava cirkulaciju krvi, “razbija” višak šećera u organizmu, topi višak masti te smanjuje zadržavanje vode i povećava proizvodnju kolagena koji je potreban za učvršćivanje kože.

Izvor: minimagazin

Author: Urednik