ZABORAVITE NA BOTOKS: Evo kako da sa jednim sastojkom uklonite bore i mrlje sa lica

Svi mi želimo imati lijepu i zdravu kožu. Umjesto da koristite brojne hemijske preparate, možete za njegu kože koristiti i prirodne preparate.

Mnogo puta smo o njima govorili u našim člancima. Tom njegom lica će vaša koža biti njegovana i neće biti potrebe za raznim estetskim zahvatima.

Tako smo govorili o maski od meda koja vam zaista može biti od pomoći, ali i mnogim drugim. Ovdje ćemo govoriti o sodi bikarboni. Sodu bikarbonu možete koristiti za njegu lica.

Soda bikarbona ima inače antiseptičko dejstvo. Očistit će kožu i smanjiti pojavljivanje akni, ukloniti tamne mrlje i sl.

Samo pomiješajte malo sode bikarbone sa vodom i nanesite na lice. Ostavite da stoji 15 minuta, a potom saperite. Radite ovo 1 ili 2 puta sedmično.

Primjetit ćete značajno poboljšanje. Akne i tamne mrlje će se smanjiti ili nestati.

Inače soda bikarbona se može koristiti za mnog toga. Možete je koristiti kao zamjenu za dezeodoranse.

Inače su dezodoransi puni štetnih hemikalija, te metala(aluminija) i najčešći su uzrok raka dojke. Zato je bolje da koristite sodu bikarbonu, upit će neugodne mirise, a nećete imati posljedica.

Pored toga, umjesto štetnih dezodoransa, radije kupite one na kojima je naglašeno da nemaju aluminija i ostalih štetnih dodataka.

Izvor: megagiga

Author: Urednik