ELIMINIŠE BAKTERIJE IZ GRLA: Ovo jelo OPORAVLJA, hidrira i dezinfikuje, priprema se za POLA SATA

Nemojte ga zanemariti u toku leta, jer je izvor elektrolita koji održavaju mikrofloru zdravom!

Kako biste sprečili da dođe do prejedanja, predlažemo vam da ručak i večeru započenete domaćom pilećom supom i bogatom salatom. Na ovaj način ćete pojesti nešto što je veoma zdravo i prijaće organizmu, a već ćete biti siti i nećete moći previše da pojedete kasnije u toku obroka.

Za pripremu domaće supice će vam biti potrebna jedna veća šargarepa, glavica crnog luka i pileća kost. Ukoliko ne želite da supa bude previše masna, iskoristite kost sa koje ste skinuli belo meso, koje možete da marinirate i pripremite za drugo jelo.

Kost kuvajte zajedno sa šargarepom i lukom. Kada se sve skuva, vodu procediti, a zatim u nju dodati začine, so i vegetu po ukusu, seckanu šargarepu i testeninu po želji. Prokuvajte još 5 minuta i supa je gotova.

Dejstvo tople supe na organizam je veoma pozitivno.

Čišćenje tela

Za ozdravljenje, ali i održavanje dobrog zdravlja, jedan od glavnih lekova je ono poznato doktorsko – “dosta tečnosti”. Telo koje napadaju različiti alergeni i virusi bori se sa njima, a da bi uspelo da iz borbe izađe kao pobednik, potrebno je da se “ispira”. Pileća supa je jedan od najbolji načina da se telo “opere” od virusa, jer ubrzava izbacivanje loših supastanci iz organizma.

Dezinfekcija

Pileća supa sadrži dosta soli, zbog začina koji se dodaju, pa kada prolazi kroz grlo, ima sličan efekat kao da isprate ždrelo toplim slanim rastvorom. Drugim rečima, bakterije iz grla, usne šupljine i krajnika se uništavaju.

Čišćenje sinusa

Slično kao druge tople tečnosti, poput čaja, isparavanje tople supe dok je jedemo pomaže da se sinusi očiste, a samim tim umire iritantni simptomi prehlade i gripa.

Jačanje organizma

Kada je telo izmoreno i bez energije, kao što je to slučaj kod prehlada i virusa, ništa mu neće prijati više od proteina iz piletine i sjajnih, neophodnih nutrijenata iz povrća koje se uobičajeno dodaje supi.

Topla supica greje iznutra

U slučaju groznice, pileća supa će vas lepo zagrejati iznutra i okrepiti vaše telo, pa će se neprijatan simptom ublažiti.

Studije su pokazale da pileća supa godi telu i na mnogo dubljem nivou. Naime, pokazalo se da pileća supa sprečava proizvodnju neutrofila, belih krvnih ćelija koje praktično jedu bakterije i tako izazivaju upale i pojačanu proizvodnju sluzi. Naučnici kažu i da pileća supa pomaže u slučajevima astme, emfizema (oboljenja pluća), čak i kod različitih otoka.

Author: Urednik