Odmah zaustavlja glavobolju: Čaša ovog napitka spasiće vas od migrene

Vjerovatno u svijetu ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije imala snažnu glavobolju.

boli-glava

Jedan od glavnih faktora koji utječu na pojavu glavobolje je sjedilački način života, točnije zaposlenost u uredu, zagušljivost prostora, cjelodnevno gledanje u monitor te naravno – nedostatak fizičke aktivnosti.

Migrena nije moderna bolest. Zanimljivo je da se po prvi put spominje u Mezopotamiji 3000 godina prije Krista. Otac medicine Hipokrat spominje migrenu u svojim spisima i opisuje ju kao bol u jednoj strani glave, kojoj prethodi oslabljen vid i povraćanje.

Ljudi koje pate od migrene znaju koliko je jak taj bol. Migrena vas može uznemiravati, usporiti normalan život i funkcionisanje, a nije je uvijek moguće liječiti.

Ponekad lekovi i injekcije protiv bolova ostaju nemoćne pred njom. Ali, postoji metoda za koju kažu da pomaže praktično svim ljudima. Riječ je o metodi iz tradicionalne i narodne medicine koja momentalno eliminiše bol (za samo 5 minuta) ali je neprijatnog ukusa…

Predložena metoda liječenja od migrene je vrlo jednostavna: Sve što će vam treba je himalajska so, limunov sok i malo limunove korice.

Odaberite so visokog kvaliteta. Najbolje je da koristirte Himalajsku kristalnu so, jer je obogaćena mineralima. Ova so sadrži čak 84 elementa, a može vas spasiti glavobolje, migrene, povećati nivo serotonina u krvi, ojačati nervni sistem, normalizovati kiselo-alkalni balans u organizmu.

Zatim, iscjedite sok od 2 limuna, narendajte malo korice od limuna i dodajte u to 2 kašičice himalajske soli. Promješate, prebacite u veću posudu i u to dodajte čašu vode (2 dl). Napitak promješajte i ispijte u jednom gutljaju

Uklus je jako neprivlačan, ali ovaj napitak djeluje za samo 5 minuta.

Author: Urednik