Ledeni napitak koji izbacuje stres, upale i toksine iz tijela: 10 puta moćniji od vode! (RECEPT)

Kako ne bismo samo “ispirali” tijelo običnom vodom koju ovih dana pijemo u znatnim količinama, s vremena na vrijeme bi trebalo sebi da priuštite neki od domaćih napitaka, koji su ne samo ukusni, već i izuzetno ljekoviti!

ledeni-caj

Pravo je vrijeme da probate ledeni čaj od bosiljka, ružmarina i majčine dušice – opojnog ukusa i sa protivupalnim djelovanjem.

Bosiljak je porijeklom je iz Indije, a njegove najveće prednosti su to što tijelo štiti od stresa, čuva ga od infekcija i usporava uništavanje molekula DNK. Ima i protivupalna svojstva.

Ruzmarin poboljšava pamćenje, pa ga je odlično piti na radnom mjestu. Prema nekim studijama, on spriječava nastanak tumora i takođe djeluje protivupalno.

Majčina dušica popravlja raspoloženje, povoljno utiče na zdravlje disajnih organa. Ako imate problema sa nosem ili grlom, pripremite čaj od majčine dušice i parite lice nekoliko minuta.

Recept za supermoćni ledeni čaj:

Sastojci:

  • 2 kesice čaja od bosiljka
  • grančica svježeg ruzmarina
  • 4 grančice svježe majčine dušice
  • 2 litre filtrirane vode

Priprema:

Sastojke prelijte kipućom vodom. Pokrijte i pustite da čaj odstoji 20 minuta. Izvadite kesice od čaja i grančice začina, pokrijte i stavite u frižider. Pustite neka se hladi oko 2 sata i servirajte sa ledom i voćem.

Author: Urednik