KAKO DA MUŠKATLE BUDU BUJNE I ZDRAVE: Uz ove savjete cvjetaće nevjerovatnom brzinom

Pogledajte naše savjete i počnite sa negom muškatli već danas.

Muškatle spadaju u najpopzularnije cvijeće svake bašte i terase. Kada krene sezona mogu se vidjeti u skoro svakom domaćinstvu, a ono po čemu su posebno popularne su njene jake boje. Veoma su zahvalne za njegu i spadaju u veoma jake i izdržljive biljke.

Muškatli najviše odgovara svetlo mjesto, zaštićeno od popodnevnog sunca. Interesantno je da one na temperaturi od 10 stepeni ulaze u stanje spavanja, a na nižoj temperaturi mogu uginuti. Kada napolju ima više od 30 stepeni, muškatle takođe pauziraju sa rastom i bujanjem, pa takva situacija ne treba da vas zabrine.

Kako zalivati muškatle?

Zalivanje treba da bude redovno, ali umereno. Neophodno je da imaju dovoljno vlage kako listovi ne bi uveli, ali ne previše kako ne bi uginuo korijen. Treba koristiti saksije sa rupicama, kako bi imale redovnu drenažu.

Kako njegovati svjetlije muškatle?

Biljka sa svjetlijim cvjetovima treba da bude skrajnuta sa jakog sunca, jer cvjetovi mogu uvenuti. i one vole sunce, pa ne bi bilo loše da ih postavite na mjesto gdje dopire jutranje blago ili popodnevno sunce pred zalazak.

Pred kraj sezone ukloniti sve cvjetove i svježe i uvele, kako bi biljka štedila energiju. Zimi ih treba zalivati na 15 dana, a ne treba ih prehranjivati sve do početka marta. Početkom proljeća treba orezati i zaliti muškatlu, a zatim je presadite u novu saksiju.

Izvor: Lepa&Srećna

Author: Urednik