Stavila je malo sode bikarbone na krastavac, a ono što je uslijedilo je prava magija

Stručnjakinja za savjete potrošača Alis Bir govorila je u emisiji This Morning o svojim trikovima za skladištenje hrane koji joj produžavaju život.

Razgovarajući sa voditeljima Filipom Šofildom i Holi Viloubi, Alis je uzela krastavac: bio je od prošle nedelje, već prilično kašast, i nije bilo drugog izbora nego da ga baci. Alis je otvorila taj krastavac i mogli ste da vidite da je potamnio oko ivica i postao mokar i kašast.

Bio je u jednoj od onih plastičnih kesa iz supermarketa“, rekla je Alis.

U sljedećem kadru je izvadila krastavac koji se nalazio u frižideru u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, uz jedan trik: Bio je u vodi u koju je dodala malo sode bikarbone. „Soda bikarbona deluje na buđ na koži krastavca. Pogledajte to“, rekla je Alis, pokazujući savršeno svjež krastavac čija je koža još uvijek čvrsta i ne pokazuje znake kvarenja. Voditeljka je probala parče krastavca i potvrdila da je ostao svjež i hrskav, dok Alis objašnjava da tako u vodi sa sodom bikarbonom može da stoji nedeljama.

Drugi način čuvanja krastavaca kako biste produžili njihovu svežinu je da ih umotate u papirni kuhinjski peškir. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste je donijeli iz supermarketa, operite je i dobro osušite. Kada se osuše, umotajte ih u papirni peškir, mali peškir ili kuhinjski peškir i stavite ih u plastičnu kesu sa zatvaračem. Peškir će apsorbovati višak vlage. Međutim, ne zatvarajte kesu do kraja, dobro je ostaviti je malo otvorenom. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija vazduha.

Author: Urednik