Kako izbeliti zube i ne naneti im štetu. Recept izbeljivanja zuba.

Ovaj recept izbeljivanja zuba  pomaže praktično kod bilo koje vrste oboljenja desni, pri tome momentalno izbeljuje zube, rastvara kamenac i leči male ranice u ustima. Pomaže kod: parodonpatije, upale desni, od crnih naslaga kod korena zuba, bilo kojeg bolesnog stanja u ustima i neprijatnog zadaha.

Recept za izbeljivanje zuba

Treba napraviti jednostavnu pastu za zube: u pola kaščice sode bikarbone dodati 10-20 kapi vodonik peroksida (apotekarskog) ili 3%-og hidrogena i nekoliko kapi limuna. Vaša pasta za  izbeljivanje zuba je spremna!

Kako primenjivati:

Komadić vate natopite u pastu i utrljajte u zube i desne unutra i spolja, ujutru i uveče. Limun neutrališe sodu bikarbonu i daje svežinu. Soda čisti zube od naleta, a vodonik peroksid dezinfikuje i izbeljuje.

Nakon takvog čišćenja osećaćete se kao kraljica: zubi su toliko čisti da se presijavaju kao biseri, a blagi miris limuna dodatno podiže raspoloženje.

Postupak je dozvoljeno praktikovati jednom nedeljno.

Zbog prevencije i lične higijene možete ispirati usta rastvorom vodonik peroksida ( 3%-og hidrogena): 3 kašičice vodonik peroksida rastvoriti u 50 ml tople vode.

Ovo je odlična i efikasna procedura kod svih bolesnih stanja u ustima. Nije lepo, ali veoma je korisno. U tom slucaju efekat izbeljivanja zuba se fiksira i zubi ostaju dugo beli čak ako njih i ne čistite sa komadićem vate. Ali, da bi ste obezbedili sebi ovaj efekat – ovo treba raditi regularno.

 

Author: Urednik