OVE NAMIRNICE SU SPAS ZA BUBREGE, AKO VAM JE ŽIVOT MIO KONZUMIRAJTE IH: Uklonite toksine iz tijela za 2 dana!

Osim smanjenja unosa soli, redovnog hidriranja i unošenja neophodnih vitamina i minerala, da bismo pročistili bubrege moramo promijeniti režim prehrane.

Stručnjaci preporučuju hranjiv i zdrav režim prehrane koji će za samo 2 dana očistiti bubrege od nagomilanih štetnih toksina. Ovaj dvodnevni režim vrši detoksikaciju organizma te jača bubrege, a sastavljen je od namirnica koje su presudne za zdravlje tog organa.

Tokom prvog dana za doručak popijte napitak napravljen od polovine iscijeđenog limuna, đumbira, soka od cikle i suhih brusnica. (AKO PIJETE TABLETE ZA VISOK PRITISAK IZBJEGAVAJTE DJUMBIR)

Za ručak napravite smuti od 1 šalice bademovog mlijeka, pola šalice tofua, pola čaše špinata, 1/4 čaše bobičastog voća, pola jabuke i 2 kašike bučinih sjemenki. Večera se sastoji od velike zelene salate i 120 g proteina (piletina, riba ili tofu). Za užinu možete jesti grožđice ili 1/4 čaše kikirikija.

Drugog dana detoksikacije bubrega, za doručak napravite smuti od 1 čaše sojinog mlijeka, 1 zaleđene banane, 1/2 čaše špinata, 1/2 čaše borovnica i 1 kašika spiruline. (Tekst se nastavlja ispod)

Za ručak napravite kašu od prosa, a u nju dodajte šalicu svježeg voća po želji i 2 kašike bučinih sjemenki.

Večera je ista kao prvog dana, samo uz nju dodajte i pola šalice kuhane pšenice, sok od svježe iscijeđenog limuna ili naranče.

 

Author: Urednik