PRIRODNI ANTIBIOTIK PROTIV UPALE BEŠIKE (RECEPT)

Ko god je imao upalu bešike zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osećaj kao da vam se stalno ide u toalet, probadajuća bol i pritisak. Ipak, neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod upale bešike.

Kada se 4 prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim delovanjem udruže, dobijamo moćni lek, koji provereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv Ešerihije koli bakterije.

RECEPT ZA PRIRODNI ANTIBIOTIK

Potrebni sastojci:
250 g korena peršuna
250 g limuna s korom
250 g meda (po mogućnosti od kadulje)
2 dcl maslinovog ulja

Priprema:
Koren peršuna i limun s korom treba sitno naseckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, umutiti u blenderu.

Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svaki dan ujutro treba uzimati jednu supenu kašiku.

Nakon što potrošite celu napravljenu količinu bakterije više ne bi trebalo biti.

Šta još možete učiniti za svoj urinarni trakt

1. Pijte dosta vode
Premda ovo ne zvuči kao neki poseban lek upravo je dovoljan unos tečnosti nešto najvažnije što možete učiniti za svoju bešiku.

Osim što voda može pomoći da “isperemo” bakteriju još je važnije što ćemo prilikom mokrenja imati šta izbaciti iz sebe. Uzimajte preporučenih 8 čaša vode pa čak i više i to će ubrzati proces “čišćenja” od bakterija.

2. Idite redovno u toalet
Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Naime, zadržavanjem pomažete bakterijama da se još više razmnože. Redovnim odlaskom u toalet smanjujete njihov broj i šansu da se infekcija razbukta.

3. Pijte čaj od peršuna
Peršun deluje kao diuretik, a osim što je ovaj napitak osvježavajući ubrzaće proces ozdravljenja. Kako biste ublažili ili sprečili urinarnu infekciju potrebno je piti čaj od peršuna. Za čaj su potrebne dve male kašičice suvog peršuna i 250 ml vode. U prokuvanu vodu stavite peršun i pustite da odstoji 6 do 10 minuta.

4. Grickajte krastavac
Zahvaljujući velikoj količini vode koju sadrži ovo je povrće idealno za “čišćenje” bešike. Osiguraće vam dovoljno tečnosti i pomoći da se lakše rešite bakterija.

5. Zagrejte donji deo tela
Kod urinarne infekcije stomak nije samo bolan prilikom mokrenja. Infekcija može uzrokovati konstantnu nelagodnu bol u donjem delu. Kako biste je olakšali može pomoći toplina koja će opustiti mišiće i otkloniti grčeve koji uzrokuju bol. Za ovo vam može poslužiti topli termofor.

6. Pijte sok od brusnice
Brusnica se često koristi u lečenju bolesti urinarnog trakta. Sastojak iz brusnice zaslužan je za sprečava nje prianjanja bakterije Ešerihije coli na zidove bešike i njenog daljeg razmnožavanja. Za prevenciju su dovoljne dve čaše nezaslađenog soka brusnice dnevno.

SAVET PLUS:
Izbegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu uzrokovati iritaciju zidova bešike i “pomoći” bakterijama da lakše uđu. Citrus pak može povećati kiselost urina pa će mokrenje biti bolnije.

Izvor: zadovoljna

Author: Urednik