PRAVILA SAM I PILA KEFIR PUNIH 30 DANA, A REZULTATI SU NEVEROVATNI! (FOTO)

PRAVILA SAM I PILA KEFIR PUNIH 30 DANA, A REZULTATI SU NEVEROVATNI! (FOTO)

Čim pre shvatite da je hrana koju unosimo u organizam, zdravlje, pre ćete voditi računa o tome šta i kako jedete.
Sa svih strana možemo pročitati kako je kefir zdrav, kako zahvaljujući njemu Tibetanci žive preko 100 godina, ali isto tako da onaj iz prodavnice nije ni blizu onom domaćem kefiru.Čula sam za kefirna zrnca ili kefirne gljivice, raspitala se o njima i dobila ih relativno brzo od koleginice koja je već mesecima pila kefir.
Odlučila sam da večeru zamenim šoljom ovog napitka, a pravila sam ga ovako:

Svako veče sam cedila kefir kroz plastičnu cediljku u kojoj su ostajala kefirna zrnca
Zatim sam ta zrnca ispirala ispod mlaza hladne tekuće vode dok ih dobro nisam oprala od mleka i naslaga usirenog mleka.
Kada se kefirna zrnca dobro isperu, stavljaju se u staklenu teglu, pa se potom prelivaju slatkim kravljim ili mlekom od koze koje je predhodno ugrejano na sobnoj temperaturi.

Tako potopljena zrnca se pokriju pamučnom krpom i ostave na neko tamno mesto u kući naredna 24 sata. Nakon 24 sata, kefir de procedi i popije.
Veoma je važno da se kefir ne stavlja na sunce i u frižider, te da ne dolazi u dodir sa metalom. Mešajte ga plastičnom, drvenom ili keramičkom kašičicom.Mesec dana je trajala moja kura ispijanja kefirira svakodnevno. Doručak i ručak su mi bili uobičajni, dok sam za večeru pila jednu šolju od 250ml sveže ceđenog kefira.Nakon nedelju dana sam osetila poboljšanje, tj. ubrzanje metabolizma, dodatnu energiju i neku vrstu svežine nakon svakog gutljaja ovog napitka.
Druge nedelje sam primetila da su mi pantalone nešto malo “komotnije” u struku, a treće nedelje sam uvidela da mi je stomak znatno tanji. Vaga je pokazala 3 kilograma manje!

S obzirom na to da ništa nisam menjala u ishrani, sem dodatka kefira, ove “dobrobiti” sam pripisala isključivo njemu.

Izvor:ljekovitičajevi

Author: Urednik