BILJKA KOJA ČUVA ZDRAVLJE DO DUBOKE STAROSTI: Evo za koje se sve bolesti i tegobe koristi…

 

 

Mirođija je veoma efektna kod prehlada i zapaljenja respiratornog sistema. Uglavnom se koriste sjemenke, jer flavonoidi koje sadrže izuzetno umirujuće djeluju na bronhijalni sekret koji se nakuplja u slučaju prehlada i bronhitisa.

Možete da koristite sljedeći recept:

Pomiješajte dvije kašike sjemenki mirođije sa 15 grama mljevenog korijena pšenične trave i kuhajte 10 minuta. Ostavite da stoji 4 sata, pa procijedite. Dobićete fenomenalan čaj koji ublažava čak i bol u grudima. Uzimajte po 1 kašiku 3-4 puta dnevno. (Tekst se nastavlja ispod)

Postoji još jedna odlična receptura:

4 kašike sjemenki mirođije i 30g koprivinog lišća skuhajte sa 1 šoljom vode. Ostavite da stoji sat vremena, pa dodajte još vode tako da u šerpi ima jedan litar. Pijte pola šolje 4 puta dnevno.

Istu mješavinu možete da koristite za inhalaciju pred spavanje. Prokuhajte sastojke u vodi pred spavanje i udišite paru 10 – 15 minuta. Odmah ćete lakše disati, iskašljavanje će biti bolje i lakše, a bolest će ubrzo proći.

Problemi sa bubrezima i bešikom:

Kod bolesti bubrega i bešike, često dolazi do problema sa izlučivanjem urina. Mirođija ima snažno diuretičko svojstvo i detoksikuje bubrege, kojima je u slučaju bolesti to neophodno, jer često ne mogu sami da izbace nagomilani otpad. Ima snažno dejstvo protiv grčeva, pa će vam narodni lijek od mirođije pomoći sa bolom u bešici i kod različitih vrsta cistitisa.

Zadržavanje urina:

Nemogućnost ili poteškoće sa izlučivanjem urina veoma su česte, naročito kod starijih ljudi. Pod uticajem jedinjenja iz mirođije, bubrezi se praktično “bude”. (Tekst se nastavlja ispod)

Evo recepta:

3 kašičice sjemena morođije skuhajte u 500ml vode. Neka ključa 10-20 minuta, a zatim procijedite i uzimajte dvije trećine šolje pred spavanje. Ovaj čaj će vam pomoći i sa bolom u bubrezima i bešici izazvanim nemogućnošću izlučivanja urina, a zapaljenja će se takođe izliječiti.

Bubrežne kolike:

Veoma čest simptom kod bubrežnih bolesti, pogotovo kada je prisutan kamen u bubregu.

Recept:

Pomiješajte pola šolje sjeckane hajdučke trave sa istom količinom sjemenki mirođije, prokuhajte i ostavite da stoji sat-dva. Kad se pojave kolike, trebalo bi piti trećinu šolje na svakih pola sata. Ovaj recept je testiran na velikom broju pacijenata i nikada nije dao negativne rezultate.

Author: Urednik