URADITE SLJEDEĆA 4 KORAKA I U KUPATILU VIŠE NEĆE BITI UPORNOG KAMENAC: Oduševićete se efketkom i zaboraviti na RIBANJE

Kamenac u kupatilu zadaje glavobolju brojnim damama, jer koliko god čistile i brisale, poslije par dana se oper pojavi!

Kupatilo koje blista je san brojnih žena, ali uporni kamenc koji se stalno pojavljuje često upropasti naš trud i sate čišćenja, posebno i starijim kućama i stanovima. Naime, minerali u vodi su glavni krivci za njegovo pojavljivalje, ali i razni sapuni i deterdženti.

Kako biste spriječili nakupljanje kamenca, preduzmite sljedeće korake. Iskusne domaćice su isprobale i prezadovoljne su rezulatitma!

1. Omekšvač vode

Omekšivačima vode nazivaju se uređaji koji uklanjaju kalcijum, magnezijum i druge minerale iz vodovoda i to je vrlo efikasan način da se spriječi pojava kamenca. Zahvaljujući njemu, voda nije toliko „tvrda“.

2. Filter za vodu

Drugi način jeste filter, a iako postoje razne vrste, najpopularniji su oni za slavinu, odnosno priključci za česmu koji s lakoćom uklanja nečistoće, opasna organska jedinjenja, bakterije, teške metale, fenole.

kamenac

3. Čišćenje vodovoda

Redovno čišćenje vodovoda je jedan od najboljih načina da preventivno djelujete na pojavu kamenca, a najbolje bi bilo da to činite što češće možete. U kombinaciji s omekšivačem vode, ovo bi trebalo da vas riješi svih briga.

4. Rastvor sode bikarbone

Soda bikarbona je prirodno jedinjenje koje pomaže da se iz cijevi ukloni kalcijum-karbonat, a najbolje deluje u kombinaciji sa sirćetom. Pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone sa 150 ml sirćeta i sipajte to unutrašnjost cijevi, pa pustite da odstoji oko 20 minuta. Zatim pustite toplu vodu da isperete.

(Stil)

Author: Urednik