PROŠIRENE VENE NESTALE ZA 3 SEDMICE: Samo sam stavljala OVE OBLOGE, TRIK ZLATA VRIJEDAN

Proširene vene se mogu javiti iz više razloga, a postoje dva tipa ovih vena. One mogu biti unutrašnje i u tom slučaju nisu vidljive, ali izazivaju osjećaj težine i bolove u nogama. Mogu biti i površinske i u tom slučaju osim zdravstvenog, predstavljaju i estetki problem. Upoodmaklom stadijumu ove bolesti može doći i do otvorenih rana na nogama.

Tup, pulsirajući bol i otečene noge često su pojava koja je gotovo neraskidivo povezana sa proširenim venama. Uz redovnu upotrebu ovih obloga smanjuju se ili potpuno rješavaju problemi proširenih vena.

Jabukovo sirće ima široku primenu, a pokazalo se kao vrlo efikasno kod liječenja proširenih vena. Ono poboljšava cirkulaciju i deluje umirujuće pa će smanjiti bolove koje možete da osećate kao posledicu upale vena.

Kada gvorimo o poboljšanju cirkulacije, od koristi će vam biti interna konzumacija jabukovog sirćeta. Jednostavno pomiješajte 2 kašičice sirćeta sa čašom vode i pijte ovo dva puta dnevno.

Pored toga, možete napraviti i jednostavnu oblogu za vene od jabukovog sirćeta. Samo potopite gazu u sirće i stavite na problematično mesto. Osavite da djeluje do pola sata pa isperite.

Obloge od zelenog paradajza

Paradajz sadrži velike količine antioksidanta likopena koji pomaže u ublažavanju upala. Takođe, sadrži i supstancu sličnu aspirinu, koja sprječava stvarenje ugrušaka u krvi i pospešuje cirkulaciju. Ali prvenstveno, zeleni paradajz je bogat vodom i sastojcima koji će smanjiti upalu, umor u nogama i napetost.

Zeleni paradajz za vene može se upotrebiti na dva načina:

Prvi način je najjednostavniji i podrazumeva da nabavite i operete nekoliko zelenih paradajza i isečete ih na kriške. Te kriške zatim nanesite na upaljene čvorove vena na nogama ili rasporedite na noge. Da bi sve stajalo na svom mestu, pričvrstite elastičnim zavojem. Držite ovako dok ne počne da vas pecka, pa onda isperite.

Drugi način da upotrebite obloge za vene od zelenog paradajza jeste delotvorniji, jer podrazumeva kombinaciju sa jabukovim sirćetom te tako imate prednosti od oba ova tretmana.

Za ovu oblogu potrebno vam je 5 zelenih paradajza, 1 čaša jabukovog sirćeta i jedna staklena tegla.

Priprema:

Zeleni paradajz isječete na kolutove i stavite u staklenu teglu, pa prelijete jabukovim sirćetom. Poklopite i ostavite da odstoji 48 sati na hladnom i tamnom mjestu. Nakon 2 dana, ova obloga za proširene vene na nogama je spremna za upotrebu.

Nanosite je slično kao i prethodnu. Kriške paradajza stavljate na kritična mesta i onda zavijete zavojem. Ostavite da deluje 40 minuta pa isperite hladnom vodom.

Nakon dvije nedelje trebalo bi da primetite značajno olakšanje povlačanje upaljenih vena.

Obloge od esencijalnih ulja

Kombinacija ovih esencijalnih ulja poboljšava cirkulaciju, smanjuje upale, ojačava krvne sudove i ublažava simptome proširenih vena,piše Novi.

Preporuka je da napravite oblogu za proširene vene od sljedećih sastojaka:

1 čaša vode
3 kapi ulja kamilice
3 kapi ulja lavande
3 kapi ulja sjemena šargarepe
1 kašika tinkture od kantariona

Sve to pomiješate, a onda umočite pamučnu krpu u ovaj rastvor. Stavite je kao oblogu na mesta gde imate izražene vene. Ostavite da djeluje barem pola sata, a može i preko noći. Ponavljajte svaki dan dok ne primetite poboljšanje.

Author: Urednik