Šta se dešava kad pritisnete tačku između rebara: Potpuno nevjerovatno!

Sigurno ste čuli za akupunkturu, tradicionalnu kinesku medicinu. Prema kineskoj medicini, ljudsko tijelo posjeduje meridijane i akupunkturne tačke.

tijelo-tacka

Pritiskom na te tačke, oslobađate životnu energiju Chi i liječite mnoge zdravstvene probleme. Postoji 12 meridijana koji povezuju vitalne organe, a te ključne tačke govore dosta o našem zdravlju.

Na primjer, stres može da dovede do mnogih zdravstvenih oboljenja, a da bismo se riješili stresa, možemo da upotrebimo baš ovu tehniku.

CV17 je tačka koja je povezana sa srcem i osjećanjima, a nalazi se u središtu grudi. Pritiskanjem ove tačke ćete se osloboditi stresa i nervoze. Ova akupunturna tačka, koja se još zove i Ren 17, se može naći 4 prsta iznad donjeg kraja grudne kosti.

Kada pronađete tu tačku, niježno masirajte područje. Možete i da sjedite, ali tako da vam leđa budu prava i napravite položaj ruku kao da se molite.

Stavite ruke u visini grudi i pritisnite tačku sa zadnje strane. Dišite duboko tokom vježbe i stres i anksioznost će nestati. Stručnjaci iz oblasti akupunkture tvrde da je ovo odlična terapija i protiv astme.

U videu pogledajte gdje se tačno nalazi ova tačka:

Izvor: stil

Author: Urednik